Протокол засідання Комітету від 06.09-13.09.2017

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

 

06-13.09.2017 року                                                                                                           м. Київ

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

 

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть» - Голова Комітету;

Арутюнян Олександр, ТОВ «Паутина. NET»;

Кузява Анатолій, ТОВ «Воля-кабель»;

Куковський Володимир, ІнАУ;

Марчук Антон, ТОВ «ЛанетНетворк»;

Федько Вадим, ТОВ «Ланет Телеком»;

Хлюпін Ігор, ТОВ «Інтрафік».

 

ЗАПРОШЕНІ:

 

Новікова Є. – нач. відділу оренди та ККЕ ПАТ «Укртелеком»;

Шевченко Т. – головний фахівець ВОКК ПАТ «Укртелеком»;

Соломаха А., ПАТ «Укртелеком»;

Дудник С., ІнАУ

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

 

  1. Обговорення проекту Правил надання доступу до інфраструктури об’єктів транспорту, розроблених Мінінфраструктури України.
  2. Обговорення проекту Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку.

 

У ході засідання з представниками ПАТ «Укртелеком» обговорено, зокрема, перспективи запровадження «особистого кабінету споживача» та основні положення змін та доповнень до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку, запропонованих ПАТ «Укртелеком».

 

РІШЕННЯ:

 

  1. Проект Правил надання доступу до інфраструктури об’єктів транспорту, опрацьований Комітетом ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій, надати до BRDO та Мінінфраструктури України.
  2. Пропозиції до проекту Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку, опрацьовані Комітетом ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій, надати до ПАТ «Укртелеком», НКРЗІ та Асоціації «ТЕЛАС».
  3. Рекомендувати ПАТ «Укртелеком» розглянути можливість:
  • внесення змін до Правил надання в користування ККЕ та, за необхідності, інших нормативно-правових актів, які надаватимуть право виконання ПАТ «Укртелеком» робіт із видачі ТУ за скороченими строками та, у зв’язку з цим, застосуванням відповідних коефіцієнтів «за терміновість» при розрахунку плати за послугу;
  • внесення змін до форми договору на користування ККЕ, який укладається ПАТ «Укртелеком» із замовниками, які встановлюватимуть відповідальність ПАТ «Укртелеком» у вигляді штрафу у розмірі до 6% у випадках невиконання договірних умов;
  • опрацювати, з використанням механізмів існуючої процедури, зміни до Правил надання в користування ККЕ щодо демонтажу телекомунікаційного обладнання.
  1. Рекомендувати Членам Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій:
  • опрацювати та надати до ПАТ «Укртелеком» пропозиції щодо змін та доповнень відповідними положеннями форми договору на користування ККЕ.
  1. Наступне засідання Комітету за участі представників ПАТ «Укртелеком» провести 22.09.2017 об 11-00 год, на якому продовжити обговорення вказаних питань.

 

Рішення прийнято консенсусом.