Лист № 09/1-6 від 31.01.2019 ВРУ щодо підтримання проекту Закону № 9484 від 17.01.2019

Вихідні реквізити
Вих. № 09/1-6 від 31.01.2019
Відправник
ІнАУ, Інтернет Асоціація України
Отримувач
ВРУ, Верховна Рада України

Голові Комітету з питань законодавчого

забезпечення правоохоронної діяльності

Кожем’якіну А.А.

 

Голові Комітету з питань інформатизації та зв’язку

Данченку О.І.

 

Голові Комітету з питань правової політики та правосуддя

Князевичу Р.П.

 

Голові Комітету з питань бюджету

Павелку А.В.

 

Голові Комітету з питань запобігання і протидії корупції

Савчуку Ю.П.

 

Голові Комітету з питань європейської інтеграції

Іоновій М.М.

Вих. № 09/1-6

від 31 січня 2019 року

 

Щодо підтримання проекту Закону

(№ 9484 від 17.01.2019)

 

Інтернет Асоціація України (далі – ІнАУ), яка об’єднує понад 200 підприємств галузі інформаційно-комунікаційних технологій, висловлює Вам свою повагу та звертається з приводу наступного.

17 січня 2019 року у Верховній Раді України за № 9484 зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України (щодо вдосконалення порядку застосування окремих заходів забезпечення кримінального провадження) (далі – проект Закону), ініціаторами якого є народні депутати України Данченко О.І., Лук’янчук Р.В., Матузко О.О. та інші.

Як зазначено у Пояснювальній записці, проект Закону розроблений у зв’язку із необхідністю уточнення термінології та вдосконалення положень щодо тимчасового доступу та вилучення інформаційних та телекомунікаційних систем та його прийняття, а його прийняття дозволить підвищити збалансованість між забезпеченням дотримання прав фізичних та юридичних осіб та повноваженнями слідчих під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, а також удосконалити методику проведення слідчих дій і знизить навантаження на правоохоронні органи в частині усунення потреби зберігання великої кількості громіздкої вилученої техніки.

Враховуючи наведене, при розгляді Вашим Комітетом проекту Закону, просимо підтримати ініціативу авторського колективу проекту Закону та ухвалити висновок про прийняття проекту Закону за основу.

 

З повагою

Голова Правління Інтернет Асоціації України                                                                                                О.Федієнко