Введення «податку» на авторське право під час кризи ставить «крапку» на Урядовій програмі підтримки малого та середнього бізнесу

Незважаючи на обіцянки Кабінету Міністрів України підтримати малий та середній бізнес, саме під час кризи і пандемії Уряд впроваджує для підприємців «податок» на авторське право. Це вдарить по гаманцях пересічних громадян, оскільки призведе до наступного підвищення тарифів на всі товари і послуги, які прямо чи опосередковано використовують у своїй діяльності об'єкти інтелектуальної власності.

Нововведення здійснюються на виконання Закону України «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав».

Про це говорили експерти, провайдери, представники галузевих асоціацій 1 травня на відеоконференції «Плата за ретрансляцію ОКУ: «зима близько», яку організували програмний комітет «ДЕК» і Телеком-кружок за участю заступника голови Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

Детальніше тут: http://dek.org.ua/uk/vvedennya-podatku-na-avtorske-pravo-pid-chas-krizi-stavit-krapku-na-uryadovij-programi-pidtrimki-malogo-ta-serednogo-biznesu/?fbclid=IwAR3KmwGRHL88_UAZrA2VCUY9wOhOdfjBIv4ti2gxjyhx9qrQAtNxdr9CCjk