УДЦР і ГШ ЗСУ погодили пропозиції ІнАУ щодо спрощення процедури видачі висновків ЕМС в діапазоні 2,3 - 2,4 ГГц

ІнАУ отримало листа від УДЦР з затвердженим Генштабом ЗСУ протоколом щодо спрощення порядку узгодження частотних присвоєнь та оформлення дозволів на експлуатацію РЕЗ ШСД у смузі 2,3-2,4 ГГц. Див. Лист № 26 від УДЦР 15.02.2019 щодо спрощення порядку узгодження частотних присвоєнь та дозволів на експлуатацію РЕЗ широкосмугового радіодоступу у смузі 2300-2400Ггц

Це відповідь на звернення ІнАУ: Лист № 165 від 07.11.2018 УДЦР щодо прискорення видачі висновків щодо електромагнітної сумісності у смузі радіочастот 2300-2400 Ггц, яким ІнАУ пропонувала прискорення видачі висновків щодо електромагнітної сумісності у смузі радіочастот 2,3-2,4 Ггц і просила про сприяння у видачі УДЦР висновків щодо електромагнітної сумісності в цих діапазонах у стислі строки, а саме щодо надання дозволів без погоджень ГШ ЗСУ з вимогою усунути наступні висловлені зауваження, у разі необхідності.

 

УДЦР та Генштаб ЗСУ повністю погодили пропозиції ІнАУ в ході наради за участю Голови Правління ІнАУ О.Федієнка (протокол додається до листа).

Тепер для діапазона 2,3 – 2,4 ГГц буде діяти такий же спрощений Порядок здійснення частотних присвоєнь, як і в діапазоні 5,6 – 5,7 ГГц. Цей порядок передбачає отримання користувачем РЧР висновків щодо ЕМС до отримання погодження від ГШ ЗСУ. В разі, якщо згодом військові нададуть інші дані щодо погодження, умови експлуатації можуть бути змінені. Це дасть змогу лізензіатам РЧР оперативніше надавати послуги користувачам.

 

Як повідомлялось раніше, УДЦР і ГШ ЗСУ свого часу підтримали аналогічну пропозицію ІнАУ щодо спрощення процедури погодження частотних присвоєнь в смугах 5,6-5,7  ГГц,, див лист від УДЦР: Лист № 126 від УДЦР 25.04.2018 щодо розгляду звернення стосовно спрощення процедури погодження частотних присвоєнь, який надійшов у відповідь на пропозицію ІнАУ: Лист № 41 від 19.03.2018 УДЦР щодо процедури видачі УДЦР висновків щодо електромагнітної сумісності, яким ми просили сприяти прискоренню видачі висновків щодо електромагнітної сумісності у смузі 5,6-5,7  ГГц, а саме надавати дозволи без погоджень ГШ ЗСУ з вимогою у разі необхідності усунути наступні зауваження.