Сьогодні число статей в українській Вікіпедії перевищило 400 000.

Сьогодні число статей в українській Вікіпедії перевищило 400 000. Це вчетверо більше, ніж було у Великій радянській енциклопедії, і майже вдесятеро перевищує кількість статей в Українській радянській енциклопедії — найбільшій друкованій енциклопедії українською мовою. За числом статей українська енциклопедія впевнено перебуває на 14-му місці в світі, а за щомісячною відвідуваністю в 2012 році займала від 26-го (у червні і серпні) до 20-го (у квітні) місця серед 285 Вікіпедій різними мовами світу.

Проміжок між трьохсоттисячною і чотирьохсоттисячною статтями був подоланий за один рік, два місяці і 13 днів.

400-тисячною стала стаття про японське місто Міяма, створена в 4:43 за київським часом (10:43 – за японським). Статтю написав користувач, який у Вікіпедії користується ніком «Alex K» та підписується в обговореннях ієрогліфом 虎.

На прохання дати інформацію про себе Alex K повідомив, що родом з Києва, українець. Пращури — кубанці, чигиринці, чернігівці, полтавчани, ну і звісно кияни. Живе в Японії, викладає, пише зі східноазійської тематики. Цей рік створював статті про адміністративні одиниці Японії. Поскаржився, що адміністратори української Вікіпедії створені ним статті про північнояпонські адміністративні одиниці: Сібеторо, Сікотан перейменували на російські поселення і продовжив: «… незважаючи на ці неподобства, пишу далі, щоб українська не перетворилася на маньчжурську» (належить до мов, що вимирають).

Напередодні, 19 вересня сталася ще одна знаменна подія — Інститут історії України НАН України надав дозвіл на вільне використання у статтях Вікіпедії 7783 повних текстів статей Енциклопедії історії України (ЕІУ). Незабаром для вільного доступу будуть доступні всі матеріали сайту Інституту історії України.