Профільні асоціації виступають проти форсування реформи кабельної ретрансляції

ІнАУ та АППК закликали Парламент та Уряд тимчасово «заморозити» реформу «кабельної ретрансляції» у сфері авторського права і суміжних прав до грудня 2023 року. Див. Спільний лист ІнАУ та АППК від 04.03.2020 щодо припинення реформи «кабельної ретрансляції» у сфері авторського права і суміжних прав до грудня 2023 року, в якому наводиться аргументація та порівняльна таблиця пропонованих змін.

 

Необхідність відтермінування реформи організацій колективного управління щодо «кабельної ретрансляції» асоціації обґрунтували обов'язком парламентарів і Уряду діяти перш за все в інтересах громадян України і відповідно до Плану виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На думку експертів асоціацій, передчасне введення додаткових платежів для систем платного ТБ у сфері інтелектуальної власності ще більше ускладнить питання захисту інформаційного простору через підвищення тарифів для споживачів платного ТБ України.

Водночас у Плані виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС запровадження «договірного порядку надання дозволу на кабельну ретрансляцію» заплановано до 31 грудня 2023 року.