ІнАУ закликає не погоджувати проект постанови щодо припинення доступу до інформаційних ресурсів.

ІнАУ направила листи до ряду державних органів щодо проекту постанови КМУ, яку розробила ДССЗЗІ на виконання рішення РНБО України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного в дію Указом Президента України від 15.05.2017 № 133.

 

Див. Лист № 34/1-5 від 03.03.2018 щодо проекту постанови КМУ «Про реалізацію і моніторинг виконання персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо припинення надання телекомунікаційних послуг».

 

В листах йдеться про те, що замість моніторингу ефективності персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених рішенням РНБО, Проект постанови містить зовсім іншу ціль, а саме - моніторинг стану припинення доступу о інформаційних ресурсів. Для досягнення цієї неіснуючої в Указі Президента цілі Проект положення передбачає придбання технічних засобів.

 

З огляду на наведені в листах аргументи, ІнАУ пропонує не погоджувати цей проект постанови КМУ, оскільки він суперечить вимогам українського законодавства, не відповідає цілям Указу Президента, створює умови для порушення прав людини, призводить до невиправданих витрат коштів, створює корупційні ризики при закупівлі та встановленні відповідного обладнання, суперечить міжнародним зобов’язанням України.