ІнАУ вимагає від КМДА припинити порушення законодавства України з боку КП «Київавтошляхміст»

ІнАУ повторно звернулась до КМДА з вимогою забезпечити доступ до інфраструктури ККЕ з боку КП «Київавтошляхміст», див. Лист № 219 від 22.12.2018 Голові КМДА щодо повторного звернення стосовно організації недискримінаційного доступу до інфраструктури ККЕ.

 

Це відповідь на відписку, яку КП «Київавтошляхміст» надало на попереднє спільне звернення ІнАУ. Телекомпалати та УСПП, див. Лист № 318 від КП «Київавтошляхміст» 20.12.2018 щодо розгляду звернення про дотримання законодавства у сфері доступу до інфраструктури об’єктів ККЕ з метою розташування технічних засобів телекомунікацій.

 

ІнАУ у повторному запиті стверджує: якщо, як заявляє у своєму листі «Київавтошляхміст», це комунальне підприємство надає «послуги з технічного обслуговування мережевих (кабельних) каналів балансових штучних споруд та місць розміщення кабелів», воно має отримати  статус оператора чи провайдера телекомунікацій та здійснити реєстрацію у відповідності до статті 42 Закону України «Про телекомунікації», з усіма наслідками, в тому числі регульованими тарифами і наглядом з боку НКРЗІ. Наразі КП «Київавтошляхміст» не включено до Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, який веде НКРЗІ.

 

Таким чином, йдеться про порушення з боку КП «Київавтошляхміст» як законодавства про телекомунікації, так і законодавства про доступ.

 

ІнАУ вимагає від КМДА припинити порушення законодавства з боку підпорядкованого підприємства та забезпечити безперешкодний доступ до інфраструктури ККЕ комунальної власності, якою користується та розпоряджається КП «Київавтошляхміст», з метою розташування операторами, провайдерами телекомунікацій технічних засобів телекомунікацій відповідно до законодавства України, в т.ч. Закону про доступ.