ІнАУ та Спілка власників житла закликають КМДА до виконання ЗУ Про доступ

ІнАУ разом з  Київською філією Спілки власників житла України направила листа Київському міському голові: Спільний лист ІнАУ та СВЖУ від 03.02.2020 Київському міському голові щодо врегулювання відносин у сфері використання майна комунальної власності м. Києва для розташування технічних засобів телекомунікацій.

 

У листі йдеться про проєкт рішення Київради «Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності територіальної громади міста Києва», який ще в листопаді 2019 р. був підтриманий на засіданні міжвідомчої робочої групи при КМДА, але досі не прийнятий Київрадою.

 

ІнАУ та Спілка власників житла України вважають, що невиконання Закону Про доступ призводить до неврегульованості та невизначеності відносин між власниками майна комунальної власності та провайдерами телекомунікацій, а також до встановлення необґрунтованих розмірів плати за доступ до майна комунальної власності, що може мати наслідком підвищення плати за телекомунікаційні послуги для споживачів у Києві. ІнАУ та Спілка власників закликають якнайшвидше розглянути та прийняти Київрадою зазначеного проєкту рішення на виконання Закону Про доступ.