ІнАУ просить парламент підтримати зміни до Закону Про доступ, які вдарять по корупції та монополізму

ІнАУ направила листа до парламенту: ВІДКРИТИЙ ЛИСТ від 28.05.2020 Голові Верховної Ради України та народним депутатам України з проханням підтримати законопроект №2042 щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики (автори О.Федієнко, М.Крячко).

 

В Листі зазначається, що законопроект ліквідує корупційну складову у відносинах між ОСББ і операторами та зменшить можливість монопольної змови. Тим самим він захистить власника житла як від свавілля посередників сфери ЖКГ, так і від монополізму окремих операторів, дозволить споживачу отримати якіснішу послугу за меншими тарифами.

Така перспектива лякає посередників, і перш за все тих окремих представників сфери ЖКГ, які звикли «вирішувати питання» з провайдерами одноосібно, на свою власну користь, без врахування думки безпосередніх власників житла.

При цьому жодна заява посередників сфери ЖКГ проти проекту Закону №2042 не ґрунтується на думці безпосередніх власників житла і не підтверджена зборами співвласників багатоквартирних будинків.

Значна кількість звернень від ОСББ про підтримку законопроекту №2042, які зараз направляються як до Верховної Ради України, так і до ІнАУ, свідчить про те, що переважна частина ОСББ підтримує встановлення прозорих умов взаємодії операторів і представників власників телекомунікаційної інфраструктури.

 

Законопроект 2042 є збалансованим з точки зору інтересів сторін і направлений передусім на захист інтересів саме споживача. Тому ІнАУ сподівається, його приймуть в цілому так само, як і в першому читанні, коли він отримав конституційну більшість голосів парламентарів.