ІнАУ отримала відповідь НБУ на запит щодо оплати контент-послуг

ІнАУ отримала листа від НБУ: Лист № 250 від НБУ 23.10.2018 щодо надання інформації стосовно процедури оплати контент-послуг

 

Це відповідь на лист ІнАУ Лист № 137 від 12.09.2018 Голові НБУ щодо запиту на надання інформації стосовно процедури оплати контент-послуг, яким Асоціація просила надати висновок про те, чи є перерахування коштів з особового рахунку абонента у оператора мобільного зв'язку на користь контент-провайдерів банківською послугою, а також повідомити, які технології розрахунків застосовуються між операторами послуг мобільного зв'язку та контент-провайдерами.

 

У відповіді НБУ повідомляє, що надавати банківські послуги має право виключно банк, а перерахування оператором коштів абонента на користь контент-провайдерів є фінансовою послугою з переказу коштів. НБУ надає посилання на перелік небанківських фінансових установ, які мають ліцензію на переказ.

 

Також у листі зазначається, що ЗУ «Про телекомунікації» не передбачає можливість використання авансових коштів абонента для оплати не телекомунікаційних послуг.

 

Раніше ІнАУ отримала відповідь НКРЗІ на запит ІнАУ щодо контент-послуг, див. нижче.