ІнАУ направила зауваження до законопроекту № 4066 Про регулятора в сфері електронних комунікацій

ІнАУ направила листа до ВРУ: Лист № 121/1-2 від 26.10.2020 Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації щодо пропозицій до законопроекту № 4066 від 07.09.2020.

Лист містить ряд зауважень і пропозицій до законопроекту про регулятора №4066 про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку України. Зокрема, ІнАУ пропонує конкретизацію і уточнення ряду положень, в тому числі для запобігання розширеного трактування повноважень регулятора.

 

Також ІнАУ пропонує в цьому законі встановити запобіжники, які б допомогли операторам малого та середнього бізнесу захистити інфраструктуру своїх мереж від небажаного використання крупними операторами після вступу в дію відповідних норм Закону Про електронні комунікації.

Для цього Асоціація пропонує обмежити право регулятора накладати зобов’язання з надання доступу до інфраструктури мереж, якщо це поставить під загрозу економічну чи фінансову здатність до розгортання нової мережі, зокрема, суб’єктом мікро-, малого та середнього підприємництва та з обмеженою територією покриття.