ІнАУ наполягає на врахуванні своїх зауважень щодо Порядку нагляду за ринком телекомунікацій

16.04.2019р. НКРЗІ прийняла рішення №188 Про схвалення проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій» . Рішення направляється на погодження до Державної регуляторної служби.

 

Раніше ІнАУ направляла зауваження до проекту цього документа: Лист № 02 від 10.01.2018 Голові НКРЗІ щодо проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій».

Частина наших зауважень було врахована, але залишилися неврахованими такі суттєві зауваження ІнАУ:

  • проектом Порядку пропонується встановити порядок контролю за додержанням ліцензійних умов, хоча, з огляду хоч і на розбіжності у законодавстві, ліцензування у сфері телекомунікацій ніби-то вже немає.
  • у ході здійснення позапланового заходу уповноважені НКРЗІ можуть затребувати інформацію шляхом запиту. При цьому, така форма проведення планового чи позапланового заходу, а саме надання до субєкта перевірки запиту, не передбачена Законом про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
  • у проекті документу залишається право перевіряючих складати у довільній формі акти про чинення перешкод. Але: 1) усі акти повинні бути уніфікованої форми, а не у довільній формі, 2) відсутній перелік випадків або чітке розуміння того, що таке чинення перешкод перевіряючим. Це може мати ознаки субєктивності.

 

З урахуванням важливості цих неврахованих зауважень ІнАУ направила листа до ДРС з аргументацією і проханням відмовити у погодженні цього проекту рішення НКРЗІ та направити його розробнику на доопрацювання.

Див: Лист № 93 від 17.04.2019 Голові ДРС щодо проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій»