Громадська рада з питань ІКТ розширює сферу діяльності та активізує зусилля у розбудові інформаційного суспільства в Україні

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />

 

 

 

 

Громадська рада з питань ІКТ розширює сферу діяльності та активізує зусилля у розбудові інформаційного суспільства в Україні

04 квітня 2013 р., м. Київ.

04 квітня на засіданні Громадської ради з питань інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), яка об’єднує понад 20 найбільших в державі недержавних самоврядних організацій в галузі телекомунікацій, телерадіомовлення, інформатизації та ІКТ, прийнято рішення про розширення напрямків діяльності та залучення ширшого кола інституцій, які представляють інформаційну сферу.

Члени Громадської ради дійшли висновку, що гальмування розвитку інформаційного суспільства в Україні, яке спостерігається на сучасному етапі, зумовлено недостатнім рівнем саморегулювання галузі та співпраці органів державної влади, бізнесу та громадськості в Україні, а нормативне забезпечення сфери інформаційного суспільства не відповідає потребам суспільства.

Задля забезпечення більш ефективного вирішення цих завдань Громадська рада проведе реформування свого складу та напрацює нову, четверту версію доповіді «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні».  Серед шляхів подальшої роботи Громадської ради, які були намічені в ході засідання – вдосконалення механізмів самоврядування, виділення сфери медіа в окрему галузь економіки, розвиток досліджень показників розвитку інформаційного суспільства, підвищення ефективності інформаційного обміну.

Найближчим часом інститутам громадянського суспільства України, які реально працюють у сфері розбудови інформаційного суспільства України та поділяють принципи відкритої та прозорої публічної діяльності, буде запропоновано підписання оновленого Меморандуму, який формалізує діяльність оновленого складу Громадської ради. Впровадження інформаційних технологій має стати реальним, а не декларативним пріоритетом в Україні.

 

Про Громадську рада з питань інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Громадська рада з питань ІКТ (http://ict-forum.org.ua/) є постійно діючим ініціативним експертним органом для формування узгодженої громадської позиції та вираження консолідованих інтересів представників сфери ІКТ України. Рада була створена у березні 2005 року і зараз складається з представників недержавних самоврядних організацій в галузі телекомунікацій, телерадіомовлення, інформатизації та ІКТ. Членами Громадська рада з питань ІКТ згідно Меморандуму від на 19 жовтня 2009 р. є 24 організації:

Асоціація операторів зв’язку «ТЕЛАС»

Спілка кабельного телебачення України

Інтернет Асоціація України (ІнАУ)

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ)

Громадська організація «Цифровий Комітет»

Індустріальний телевізійний комітет (ІТК)

Всеукраїнська асоціація комп’ютерних клубів (ВАКК)

Асоціація Мережевих Телерадіомовників України (АМТРУ)

Асоціація учасників ринку бездротових мереж передачі даних

Всеукраїнське об'єднання обласних організацій роботодавців у сфері телекомунікацій та ІТ

Комісія з питань науки і технологій УСПП

Асоціація «Інформаційні Технології України»

Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ)

Консультативна рада з питань інформатизації при Верховній Раді України

Міжнародний фонд «Відродження»

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна»

Громадська організація «Інститут інформаційного суспільства»

Громадська організація «Фонд „Інформаційне суспільство України”»

ІТ-комітет та Телеком-комітет Американської Торгівельної Палати в Україні

Телекомунікаційна палата України

Українська спілка професіоналів інформаційних, комунікаційних і бізнес технологій ПІТ.Ua

Українська асоціація фахівців інформаційних технологій» (УАФІТ)

Громадська організація «ВікімедіаУкраїна»

Асоціація «Україна — розвиток через Інтернет».