Голова Правління ІнАУ увійшов до складу Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 р. № 356 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2009 р. № 4» (див. тут) затверджено новий склад Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування.

Рішенням Уряду до складу цього органу включено Голову Правління ІнАУ Олександра Федієнка.

Загальний склад Міжгалузевої ради – 44 особи, переважно держсекретарі міністерств та керівники відповідних державних органів. З профільних інститутів громадянського суспільства до складу Міжгалузевої ради увійшов представник асоціації «Інформаційні технології України».

Міжгалузева рада з питань розвитку електронного урядування є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України, який утворений з метою сприяння забезпеченню координації дій з формування, виконання та реалізації програм та проектів (завдань) розвитку електронного урядування.

Основними завданнями Міжгалузевої ради є підготовка пропозицій щодо формування і реалізації державної політики у сфері розвитку електронного урядування та інтеграції України до глобального інформаційного простору; сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час проведення робіт у сферах електронного урядування, інформатизації, формування та використання національних електронних інформаційних ресурсів і розвитку інформаційного суспільства; підготовка пропозицій та рекомендацій щодо цільового та ефективного використання державних фінансів та іншої фінансової допомоги під час виконання та реалізації галузевих, регіональних програм та проектів інформатизації, зокрема інформатизації органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.