Протокол засідання Комітету від 30.10.2015

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

30.10.2015 р.                                                                                                                        м. Київ

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ

1.    Нагорнюк Андрій – Голова Комітету, Член Правління ІнАУ

2.    Дяченко Валерія, ІнАУ

3.    Кондратюк Володимир, член Правління ІнАУ

4.     Кузява Анатолій, «Воля-кабель»

5.    Куковський Володимир, ІнАУ

6.    Марчук Антон, ТОВ "Ланет Телеком".

7.    Напрієнко Дмитро, ПрАТ «Датагруп»

8.    Підгорний Володимир, «Адамант»

9.    Пятніков Анатолій, «ІТ Телесеть»

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ

1. Щодо Тимчасові умови врегулювання відносин з суб’єктами господарювання, кабель електрозв’язку яких знаходиться у кабельній каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком» на території м. Києва без дотримання вимог законодавства.

2. Обговорення Правил професійної етики з використання об’єктів енергетичної інфраструктури для розміщення телекомунікаційних мереж, які обговорюються в робочій групі в АМКУ.

3. Щодо погодження правил користування ККЕ Державною регуляторною службою України.

4. Щодо КЖСЕ та запросити співробітників для делегування уповноваженої особи.

 

РІШЕННЯ

1. Подати пропозиції щодо змін до «Тимчасових умови врегулювання відносин з суб’єктами господарювання, кабель електрозв’язку яких знаходиться у кабельній каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком» на території м. Києва без дотримання вимог законодавства» до ПАТ «Укртелеком» (порівняльна таблиця додається).

 

2. Рекомендувати Правлінню ІНАУ направити листа в НКРЗІ з копією на ПАТ «Укртелеком» про непрозорість умов та процедури демонтажу кабелів, прокладених в ККЕ ПАТ «Укртелеком», та проханням про сприяння оприлюднення ПАТ «Укртелеком» цього документу, а також про внесення опису процедури демонтажу кабелю, прокладеного в ККЕ до Правил надання в користування ККЕ (рішення НКРЗІ від 23.08.2012 № 428).

 

3. Рекомендувати Правлінню ІНАУ звернутися до НКРЕК з запитом, чи є чинним Галузевий нормативний документ (ГРД) №34.05.836-2004 «Розрахунок вартості обслуговування повітряних ліній напругою 380В із сумісно підвішеними проводами радіотрансляційних мереж», затверджений Наказом Міністерства палива та енергетики України №310 від 11.06.204 р., чи розповсюджується даний ГНД на кабелі ВОЛЗ, і якщо розповсюджується, то яким чином він використовується енергопостачальними підприємствами при формуванні тарифів на сумісний підвіс кабелів ВОЛЗ.

 

4. Рекомендувати Правлінню ІНАУ звернутись до КП «Київжитлоспецексплуатація» з пропозицією про делегування уповноваженої особи для участі у роботі Комітету ІНАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій у питаннях, які представляють взаємний інтерес.

 

5. Рекомендувати Правлінню ІНАУ включити до складу Комітету А.Марчука, директора ТОВ «Ланет Телеком».

 

6. Рекомендувати Правлінню ІНАУ направити листа до Державної регуляторної служби України з інформацією про підтримку ІНАУ основних положень Рішення НКРЗІ від 10.03.2015 р. №128 «Про внесення змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку», з пропозицією проведення спільного засідання за участі Державної регуляторної служби України, НКРЗІ та представників ринку для обговорення останньої робочої версії змін до «Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку» та урахування зауважень, в тому числі щодо демонтажу кабелів та розміщення оптичних муфт.

 

7. Провести наступне засідання комітету 4.11.2015 о 10:00.

 

Додаток: Порівняльна таблиця пропозицій ІНАУ щодо проекту Тимчасових умов врегулювання відносин з суб’єктами господарювання, кабель електрозв’язку яких знаходиться у кабельній каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком» на території м. Києва без дотримання вимог законодавства.

 

Всі рішення прийнято консенсусом.

Прикріплені файли