ІнАУ просить парламент виправити помилку щодо законопроекту про посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж

На засіданні профільного парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності було прийняте рішення про доцільність відхилити проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж)» (реєстраційний № 4497 від 21.04.2016).

 

Причому в ході засідання члени комітету були введені в оману щодо справжньої суті рішення науково-експертного управління ВРУ, рішення про рекомендацію Верховній Раді України відхилити проект Закону № 4497 прийнято головуючим та окремими учасниками засідання Комітету без будь-якого аналізу проекту Закону, висновків підкомітетів та ГНЕУ, без урахування думки громадськості та учасників ринку телекомунікацій, див. с. 25-26 стенограми засідання Комітету  http://komzakonpr.rada.gov.ua/uploads/documents/31868.pdf).

 

ІнАУ направила листа до керівників парламенту: Лист № 188/1-11 від 20.11.2017 ВРУ щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж)» (реєстраційний № 4497 від 21.04.2016) з проханням зняти з розгляду проект Постанови ВРУ № 4497/П1 про відхилення законопроекту 4497 та розглянути і прийняти цей законопроект.

 

Цей законопроект дуже потрібен галузі та національній безпеці України, і в його підтримку раніше неодноразово виступала ІнАУ.

 

Необхідність посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж пов’язана із значним збільшенням випадків викрадення і пошкодженнями телекомунікаційних мереж і їх елементів, причому у значній кількості випадків ці пошкодження навмисні.