ІнАУ направила пропозиції щодо Указу Президента №47/2017 Про Доктрину інформаційної безпеки

ІнАУ направила листа щодо Указу Президента України від 25.02.2017 № 47/2017, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про Доктрину інформаційної безпеки України».

Див. Лист №36/1-5 від 07.03.2017 щодо реалізації Указу Президента України від 25.02.2017 № 47/2017.

Зокрема, у листі йдеться про потенційні ризики порушення прав громадянина через невизначеність термінів «інформаційний простір держави» та «український сегмент мережі Інтернет», що створює умови для правової невизначеності механізму виявлення, фіксації, блокування та видалення інформації.

Звертається увага на те, що розроблені нормативно-правові акти мають бути спрямовані передусім на виявлення та покарання саме особи, яка поширює незаконну інформацію, а не створювати перешкоди у веденні діяльності оператора, провайдера телекомунікацій.

Має бути забезпечена мінімізація та компенсація фінансових витрат операторів у разі виконання дій щодо виявлення, фіксації, блокування та видалення відповідної інформації.

Також у листі йдеться про неприпустимість впровадження зазначених в доктрині механізмів регулювання роботи суб’єктів господарювання поза межами впровадження режиму воєнного стану.