Відбулось засідання Комітету з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

18 січня 2017 року відбулось чергове засідання Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.  Щодо поточного стану справ у сфері доступу до інфраструктури телекомунікацій (ПАТ «Укртелеком», розміщення телекомунікаційних мереж з використанням опор обленерго, КП «Київжитлоспецексплуатація»)

2.  Щодо доручення Правління ІнАУ опрацювати пропозиції до методик, які мають бути розроблені та затверджені з прийняттям Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» (див. п. 5.1.2. протоколу засідання Правління ІнАУ).

3.  Інші питання.

В ході засідання було запропоновано делегувати представника ІнАУ до складу Ради з питань державного нагляду (контролю), яка буде дорадчим колегіальним органом при Державній регуляторній службі України, з метою представництва інтересів операторів, провайдерів телекомунікацій, які є учасниками ІнАУ.

Членам Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій було доручено ознайомитись з рішенням НКРЗІ від 12.07.2016 № 359 «Про внесення змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку», зареєстроване в Мінюсті України 05.08.2016 № 1098/29228, з метою опрацювання на наступному засіданні зауважень (пропозицій) та, за необхідності, направлення ІнАУ відповідного листа до НКРЗІ.

Також було вирішено запросити представників ПАТ «Укртелеком» на найближче засідання Комітету з метою вирішення проблемних питань при прокладанні телекомунікаційних мереж в ККЕ, які залишились неврегульованими після прийняття НКРЗІ рішення від 12.07.2016 № 359. У разі, якщо негативні ризики для галузі телекомунікацій залишаться, запропонувати Правлінню ІнАУ звернутись з листом в НКРЗІ (в т.ч. спільним з ПАТ «Укртелеком») щодо створення робочої групи.

«Комітет ІнАУ з питань доступу до інфраструктурі телекомунікацій постійно працює над тим, щоб поліпшити механізм взаємодії операторів і провайдерів з ПАТ« Укртелеком», - підкреслив Голова Комітету Андрій Нагорнюк.

Щоб оновити та актуалізувати інформацію про вартість послуг за розміщення телекомунікаційних мереж на об’єктах інфраструктури обленерго (опорах), на засіданні Комітету було вирішено направити по електронній розсилці відповідні запити до учасників ІнАУ про вартість послуг, яка застосовується обленерго на сьогодні (з ПДВ).

На наступному засіданні Комітету заплановано опрацювати пропозиції для вироблення стратегії взаємодії ІнАУ з обленерго з питань розміщення телекомунікаційних мереж на об’єктах інфраструктури (опорах) на 2017 рік, а також знов повернутися до питання створення нових методик розрахунку вартості послуг за розміщення телекомунікаційних мереж на об’єктах інфраструктури.