Проекти Фонду Вікімедіа за місяць переглянуло більше півмільярда людей

Як повідомляє Фонд Вікімедіа, станом на березень 2013 року, об’єднане число унікальних відвідувачів сайтів, розміщених Фондом, досягло більше 500 мільйонів на місяць. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Зафіксований ComScore Media Metrix у березні трафік у  517 мільйонів на п’ять відсотків вище, ніж  попередній рекорд 492 мільйонів у травні 2012.

За останні 12 місяців щомісячне число запитів до сторінок Вікіпедії  збільшилося з 17,1 млрд. до 21,3 млрд., частка мобільних користувачів збільшилася до приблизно 15 відсотків від загального обсягу, або більш ніж на 3 мільярди щомісячних переглядів.

ГО «Вікімедіа Україна», яка є українським відділенням Фонду Вікімедіа, робить немало для поширення вільних знань в нашій країні. Так з 15 квітня до 15 травня триває фотоконкурс «Вікі любить Землю», який має на меті фотографування і завантаження для використання у Вікіпедії пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду, що знаходяться на території України. 19 квітня, на ранок п’ятого дня конкурсу вже завантажено 1200 світлин!