Отримано відповідь СБУ на лист ІнАУ щодо пошкодень кабельних мереж

ІнАУ отримала листа від СБУ: Лист № 233 від СБУ 06.11.2017 щодо розгляду звернення стосовно критичної ситуації, яка склалась через пошкодження кабельних телемереж на мостових переходах та інших об'єктах інфраструктури

 

Це відповідь на лист ІнАУ: Лист №122 від 10.07.2017р. Голові СБУ щодо критичної ситуації, яка склалася через пошкодження кабельних телемереж на мостових переходах та інших об’єктах інфраструктури, в якому ІнАУ звертала увагу, що злочини з пошкодження телеком-кабелів на мостових переходах можуть містити ознаки злочинів, передбачених ст. 113 (диверсія) та ст. 258 (терористичний акт) КК України, та просила, щоб СБУ подавала допомогу органам Нацполіції, іншим правоохоронним органам у боротьбі із вчиненням цих правопорушень.

 

СБУ відповідає, що такі факти перебувають на контролі в СБУ, що з боку СБУ разом з регіональними підрозділами організовані перевірочні заходи з метою встановлення причетних осіб. Також зазначається, що вказані відомості мають ознаки злочинів по ст. крадіжка та умисне пошкодження ліній зв’язку та відносяться до компетенції Нацполіції.