Найбільша асоціація вітчизняного ІКТ-ринку визначила напрями подальшого розвитку

Ювілейний 25-й З’їзд Інтернет Асоціації України (ІнАУ), який відбувся 20 квітня в київському готелі «Україна», підбив підсумки минулого року і визначив основні напрями подальшої діяльності.

 

Одне з основних завдань ІнАУ, визначених З’їздом – протидія монополізму і порушенням умов економічної конкуренції. Для членів Асоціації, яка об’єднує передусім представників середнього і малого бізнесу, забезпечення рівноправного конкурентного середовища і прозорих умов ведення бізнесу є умовою не лише розвитку, але і виживання.

Для концентрації зусиль на цьому напрямі З’їздом було вирішено створити Комітет ІнАУ з питань захисту економічної конкуренції. Мета діяльності Комітету – запобігання демпінгу і встановленню дискримінаційних цін, протидія недобросовісній конкуренції, підготовка пропозицій щодо взаємодії з органами державної влади і місцевого самоврядування та іншими суб’єктами господарювання щодо захисту економічної конкуренції та сприяння вдосконаленню законодавства у цій сфері.

 

З’їзд також розглянув ряд інших питань, в тому числі щодо складу Асоціації. З ІнАУ було виключено кілька підприємств, які з тих чи інших причин перестали відповідати вимогам Статуту ІнАУ. Разом з тим було задоволено 26 заявок суб’єктів господарювання про вступ до ІнАУ. Загальна кількість членів Асоціації перевищила дві сотні і досягла 207. Повний список членів ІнАУ тут: www.inau.ua/members.

Таким чином, ІнАУ закріпила свій статус не лише найбільшої асоціації в галузі інформаційно-комунікаційних технологій, але й однієї з найбільших бізнес-асоціацій України.

 

«Зростання авторитету і числа учасників ІнАУ – це наслідок ефективних підходів Асоціації щодо захисту суб’єктів господарювання, етичних підходів у бізнесі, розвитку партнерських відносин з державними органами, профільними міжнародними організаціями та представниками ІКТ-ринку України, а також максимальній прозорості в нашій роботі», - заявив за підсумками З’їзду Голова Правління ІнАУ Олександр Федієнко.

На черговому засідання Правління ІнАУ, яке відбудеться 26 квітня 2018 р., новообраний склад Правління оговорить шляхи виконання доручень 25-го З’їзду ІнАУ, а також обере Голову Правління і його заступника на наступний термін.