Інтернет Асоціація України та Одеська національна академія зв’язку ім. О.С. Попова підписали Меморандум про співпрацю

Враховуючи зростаючу потребу галузі телекомунікацій в кваліфікованих кадрах, керівництвом Інтернет Асоціацією України (ІнАУ) було ініційовано підписання Меморандуму про співпрацю з Одеською національною академією зв’язку ім. О.Попова (ОНАЗ), яка є одним з провідних ВУЗів країни з підготовки фахівців-зв’язківців.

Цей документ, що підписали Голова Правління ІнАУ Олександр Федієнко та ректор ОНАЗ Петро Воробієнко, основною метою ставить вирішення проблем, пов’язаних зі здійсненням підприємствами-членами ІнАУ діяльності в сфері електронних комунікацій, моніторингу дієвості та напрацювання пропозицій щодо вдосконалення законодавства України у сфері електронних комунікацій та освітнього процесу Академії.

Досягнення цієї мети буде здійснюватися через надання можливості проходження практики студентами Академії на підприємствах-членах ІнАУ, що допоможе новому поколінню зв’язківців отримати реальний досвід роботи по фаху. Кращі студенти по закінченню навчання отримають можливість працевлаштування на підприємствах, що входять до складу ІнАУ .

Документом також передбачена можливість підвищення кваліфікації персоналу компаній-членів ІнАУ як шляхом проходження короткострокових навчальних курсів, так і отримання вищої освіти в Академії. Також, в свою чергу,  ІнАУ буде надавати можливість викладачам Академії проходити стажування і практику на підприємствах-членах для підвищення кваліфікації та розуміння реальних потреб галузі викладацьким складом навчального закладу.

Меморандум зумолює спільну експертизу проектів нормативно-правових актів у сфері зв’язку, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом, ІТ, захисту інформації. Сторони домовилися про спільну участь у конференціях та інших заходах, які вони організують і проводять.

Така плідна співпраця дозволить вирішувати актуальні проблеми як ІКТ, так і освітньої галузі України, разом будувати майбутнє високих технологій у державі з урахуванням викликів сьогодення.

Про Інтернет Асоціацію України

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) була створена в 2000 році з метою консолідації зусиль всіх зацікавлених сторін у розвитку Інтернету в Україні. Наразі це одна з найпотужніших асоціацій ІКТ-галузі України, до її складу входять понад 180 підприємств різних форм власності: провайдерів, операторів зв'язку, реєстраторів доменних імен, виробників обладнання, рекламні, видавничі та інші компанії, що мають безпосереднє відношення до українського сегменту Інтернет.

Повсякденна діяльність ІнАУ полягає в практичній реалізації проектів, що сприяють розвитку українського сегменту глобальної мережі Інтернет. Особливу увагу ІнАУ приділяє захисту законних інтересів своїх членів, надаючи їм консультаційну і юридичну підтримку і забезпечуючи діалог з державними органами.

Про Одеську національну академію зв’язку ім. О.С. Попова

Одеська національна академія зв'язку ім. О. С. Попова – один з провідних вишів України у галузі зв'язку загалом і телекомунікацій та інформаційних технологій зокрема. В якості вишу працює з 1930 року, з 1993 року заклад має статус академії, а з 2001 року — звання «національна».

До складу академії входить п'ять навчально-наукових інститутів, інститут дистанційного та заочного навчання, навчально-науковий центр, Коледж зв'язку та інформатизації та науково-дослідний інститут. В ОНАЗ навчається понад 7 тис. студентів, а також працюють 465 викладачів, 328 кандидатів наук, 44 професорів і докторів наук.

Прикріплені файли