ІнАУ закликає припинити порушення законодавства про доступ і про економічну конкуренцію з боку КП ШЕУ Шевченківського району Києва

У відповідь на звернення членів ІнАУ, Асоціація направила листа до Антимонопольного комітету України: Лист № 18 від 22.02.2021 АМКУ щодо ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ з проханням вжити заходів, направлених на припинення неправомірних дій з боку КП «Шляхово-експлуатаційне управління Шевченківського району м.Києва», які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Лист підготовлено за зверненнями членів ІнАУ.

 

Лист містить інформацію про порушення законодавства України з боку КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ, яке фактично відмовляє у доступі до комунікаційних колекторів для розміщення телекомунікаційної мережі. Зокрема, КП ШЕУ безпідставно вважає, що телекомунікаційні колектори не є елементом інфраструктури об’єкта доступу, а, відтак, сторони при укладенні договору про користування комунікаційним колектором для розміщення телекомунікаційних мереж не можуть керуватись Законом про доступ. 

В ІнАУ вважають, що такий підхід суперечить не лише Закону про доступ, але й Закону про захист економічної конкуренції.

 

Раніше листи з проханням вжити заходів щодо недопущення порушення прав та законних інтересів членів ІнАУ з боку КП ШЕУ Шевченківського району м. Києва були направлені до Мінцифри і КМДА.