Фінансові результати Vega 2019: Стабільний дохід і курс на повну цифрову трансформацію

28 лютого 2020 року. Національний телеком-оператор Vega підбив підсумки діяльності за 2019 рік. Дохід склав понад 661 млн грн.  У порівнянні з 641,3 млн грн у 2018 році сума збільшилась на 3%. Показник EBITDA - 192,2 млн грн, що на 17% більше торішнього показника.

Оператор відмічає тенденцію постійного збільшення абонентської бази Vega на оптико-волоконних мережах. За 2019  рік численність користувачів високошвидкісного оптичного Інтернету збільшилась в 1,5 раза.

Загалом доходи від надання телекомунікаційних послуг клієнтам за допомогою високошвидкісних оптико-волоконних каналів передачі зв’язку  у 2019 році зросли до 195,5 млн грн, і це на 53,7 млн грн більше, ніж роком раніше. Рухаються вгору показники в B2B сегменті, зокрема зростає популярність сервісів, що надаються бізнес-клієнтам в рамках послуги Віртуальна АТС від Vega.

Кількість користувачів фіксованого зв'язку дещо зменшилася, але цей напрямок досі залишається вагомим джерелом доходу компанії. У звітному році телефонія принесла провайдеру 151,7 млн грн доходу.

Компанія утримує лідерство на міжоператорському  ринку і продовжує розвивати інфраструктуру. У 2019 капітальні інвестиції Vega склали 77,2 млн грн. В основному, кошти вкладалися в модернізацію обладнання та мереж. Як повідомляють в компанії – з моменту старту проєкту міграції користувачів телекомпослуг з технології ADSL на FTTB або GPON (міді на оптику) оператору вже вдалося переключити понад 50 тисяч абонентів.

«Ми живемо в епоху «завжди в мережі». Сьогодні постійно необхідно рухатися на випередження. Важливо встигати перемикати клієнтів на нові технології до того, як вони відмовляться від застарілих. Тому ми слідуємо курсом цифрової трансформації й наближаємося до мети перевести всіх абонентів на сучасні високошвидкісні оптоволоконні технології. У 2019 році Vega також модернізувала комутатори, інтегрувала нове IP-MPLS ядро мережі й успішно виконала міграцію ресурсів і послуг на маршрутизатори нового покоління, що дало можливість вдосконалити якість  наших послуг та позитивно вплинуло на фінансові результати бізнесу», – прокоментував Генеральний директор Мурат Чинар.

Податків та зборів до бюджетів різних рівнів за 2019 рік було перераховано 134 млн грн.

 

Національний телеком-оператор Vega пропонує комплексні сучасні рішення в галузі фіксованого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу до мережі Інтернет та передачі даних. Входить до телекомунікаційного напряму групи СКМ. На сьогоднішній день Vega присутня в 22 областях України. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ «Фарлеп-Інвест». Генеральний директор компанії – Мурат Чинар.

Веб-сайт компанії Vega: http://www.vega.ua

FB сторінка https://www.facebook.com/vegatelecomgroup