АМКУ за зверненням ІнАУ починає дослідження діяльності комунальних підприємств Києва

ІнАУ отримала повідомлення від АМКУ про початок дослідження щодо дотримання комунальними підприємствами Києва законодавства про захист економічної конкуренції: Лист № 36 від АМКУ 18.03.2021 щодо інформації на запит про порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ.

 

Дослідження розпочато у відповідь на звернення ІнАУ, яким Асоціація просила вжити заходів щодо припинення неправомірних дій з боку КП ШЕУ Шевченківського району Києва. У повідомленні ІнАУ до АМКУ йшлось про порушення законодавства з боку КП, яке фактично відмовляє у доступі до комунікаційних колекторів для розміщення телекомунікаційної мережі. Зокрема, КП ШЕУ безпідставно вважає, що телекомунікаційні колектори не є елементом інфраструктури об’єкта доступу, а, відтак, сторони при укладенні договору про користування комунікаційним колектором для розміщення телекомунікаційних мереж не можуть керуватись Законом про доступ. Такий підхід, на думку ІнАУ, суперечить не лише Закону про доступ, але й Закону Про захист економічної конкуренції.

Тепер, коли позиція ІнАУ знайшла відгук в АМКУ, Асоціація звернулась до операторів з проханням надати додаткову інформацію про можливі порушення з боку столичних комунальних підприємств, для передачі цієї інформації до АМКУ.