Протокол Засідання Юридичного Комітету від 11.03.2005

Присутні:
Члени Юридичного Комітету:                                              

Галдецкая Н.
Довгопола Н.
Кравченко В.
Решетняк Н.
Соловьев А.
Щербатюк М.

 

Секретар:
Щербатюк М.

 

Порядок денний:

  1. Обговорення можливого формулювання п.3 ст. 56 ЗУ "Про телекомунікації";
  2. Розгляд листа щодо економічних і правових аспектів надання послуг IP телефонії;
  3. Правовий аналіз ліцензійних умов користування радіочастотним ресурсом, що розробляються Міністерством транспорту та зв’язку;
  4. Розгляд законопроектів, що є у порядку денному ВР (7 сесія), вирішення можливості участі членів юридичного комітету у роботі над даними законопроектами;
  5. Правовий аналіз ліцензійної угоди на програмне забезпечення компанії "Мера";
  6. Різне.

 

1. Заслухали: М. Щербатюка  щодо проекту змін до п.3 ст. 56 ЗУ “Про телекомунікації”. Вислухали зауваження членів комітету до запропонованої редакції.

Постановили:  рекомендувати Правлінню ІнАУ при розробці змін до п.3. ст. 56 ЗУ “Про телекомунікації” взяти за основу варіант підготовлений юридичним комітетом ІнАУ з урахуванням неоднозначності в тлумаченні терміну “міжнародні вимоги”.

Голосували: “за” – одноголосно.

 

2. Заслухали: М.Щербатюка з проектом листа по економічним і правовим аспектам надання послуг IP телефонії і зауваженнями до нього. Були вислухані пропозиції членів комітету відносно  даного питання.

Постановили:  У зв’язку з тим що,  будь-яка діяльність, яка є зовнішньоекономічною підпадає під норми ЗУ “Про зовнішньоекономічну діяльність”,  то твердження,  які викладені у листі є незрозумілими і потребують переформулювання. Крім того,  щодо  незрозумілих  моментів, які виникають при застосуванні норм податкового права, їх потрібно викласти у формі запитань і направити відповідний лист до податкових органів України, якщо виникають питання, які стосуються ліцензування  діяльності у сфері  надання послуг IP телефонії, то їх потрібно направити у відповідний орган, який уповноважений проводити ліцензування (відповідно до норм ЗУ “Про телекомунікації” – НКРЗ).

Голосували: “за” – одноголосно.

 

3. Заслухали: М.Щербатюка  з правовим аналізом  ліцензійних умов користування радіочастотним ресурсом, які  розробляються Міністерством транспорту та зв’язку . 

Постановили: 

1)      при виникненні нових зауваження членів юридичного комітету щодо даних ліцензійних умов, дані зауваження надсилати на електронну адресу секретаря комітету;

2)     проводжувати слідкувати за проходженням даних ліцензійних умов через міністерства і комітети та інформувати про таке проходження членів юридичного комітету. Відповідальним за таке інформування назначити  Щербатюка М.

 

Голосували: “за” – одноголосно.

 

4. Заслухали: М.Щербатюка  з інформацією щодо законопроектів, які внесені у порядок денний Верховної Ради, а також щодо аналітичної роботи пов’язаної за аналізом як чинного, так і перспективного законодавства у сфері телекомунікацій. Вислухали пропозиції членів юридичного комітету.

Постановили:  Інформацію прийняти до уваги.

Голосували: “за” – одноголосно.

 

5. Заслухали: М.Щербатюка  з правовим аналізом ліцензійної угоди на програмне забезпечення компанії “Мера”.  Заслухали зауваження членів юридичного комітету.

Постановили:  Неможливість регулювання даної угоди українським законодавством, а підпорядкування її законодавству штату провінції Онтаріо,  не дає змоги провести її правовий аналіз. При розгляді окремих пунктів даної угоди виявляються проблеми щодо суб’єкта договору, щодо подальшого використання і експлуатації програмного забезпечення, щодо відповідальності сторін угоди. Крім того, вважаємо  за доцільне відзначити, що дана угода потребує офіційного перекладу.

 
Голосували: “за” – одноголосно.

 

6. Заслухали: М.Щербатюка  щодо рекомендацій на посаду Голови Юридичного комітету ІнАУ.

Постановили:  Запропонувати Бурсуку О.Д. очолити юридичний комітет ІнАУ, а у випадку відмови, рекомендувати на посаду Голови Юридичного комітету ІнАУ   Кравченко В.

Голосували: “за” – одноголосно.

 

Голова Юридичного Комітету                                                    М.Шкарлат

Секретар  засідання                                                                      М. Щербатюк