Протокол засідання Юридичного Комітету від 08.09.2011

Протокол

засідання Юридичного комітету ІнАУ

 

 

м. Київ                                                                                               8 вересня  2011 р.

 

Присутні:

Голова Комітету  Гудзь Олеся

 Члени Комітету:

1. Бєлякова Ольга

2. Дубко Анна

3. Ісаєва Алла

4. Мамуня Олександр

5. Кравченко Вікторія

6. Ходіс Тетяна           

 

На засіданні Комітету присутні 7 (сім) членів, що складає більшість від загальної кількості складу. Засідання Комітету вважається правомочним розглядати всі питання порядку денного.

 

Порядок денний:

1. Про реалізацію Закону України  «Про захист персональних даних».

2. Про врегулювання питань взаємодії провайдерів, операторів телекомунікацій та суб’єктів авторського права і суміжних прав.

3. Про заходи  місцевої влади  м. Києві щодо впорядкування діяльності   суб’єктів господарювання в галузі телекомунікацій (діяльність КП «Київжитлоспецексплуатація», тарифи на розміщення телекоммереж).

4. Різне.

 

1. По питанню про реалізацію Закону України  «Про захист персональних даних».

Слухали:

О. Бєлякову, яка обґрунтувала  позиції щодо практичного застосування окремих положень Закону України  «Про захист персональних даних», які були викладені нею у підготовлених «Рекомендаціях щодо застосування Закону України «Про захист персональних даних» .

Членів комітету, які взяли активну участь у обговоренні щодо окремих питань  практичного застосування Закону.

               Вирішили:

1. Рекомендувати Правлінню ІнАУ направити РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ЗАКОНУ ПРО ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ ТА ДОКУМЕНТІВ, ПРИЙНЯТИХ НА ЙОГО ВИКОНАННЯ до відома членів Інтернет Асоціації України.

2. Взяти участь у роботі Міжнародної конференції з питань захисту персональних даних "Перші кроки з впровадження Закону України "Про захист персональних даних" у світлі досвіду країн Європейського Союзу", яка відбудеться 11-12 жовтня 2011 р.

 Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

 

2. По питанню про врегулювання питань взаємодії провайдерів, операторів телекомунікацій та суб’єктів авторського права і суміжних прав.

Слухали:

Інформацію Кравченко В. про чергове засідання  Громадської Ради при Державній службі інтелектуальної власності.

Голову Комітету Гудзь О. про різні позиції щодо врегулювання питань  захисту авторського права і суміжних прав у  доповідях, що звучали на Другому Українському Форумі з управління Інтернетом IGF-UA, зокрема Ахрамовича Е. С. (управляючого партнера AgencyofInternetRights), Ю. Моренець (експерта недержавної організації Together against Cibercrime (Франція).

Мамуня О. загострив увагу на  законодавчих ініціативах проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав» (№6523 від 15.06.2010 р.) та можливих ризиках для операторів, провайдерів телекомунікацій у разі їх прийняття в чинній редакції.

Вирішили:

1. Рекомендувати Правлінню ІнАУ взяти участь у громадських слуханнях  щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав» (№6523 від 15.06.2010 р.), які планує провести Комітет з питань  науки і освіти, на яких вкотре викласти  позицію ІнАУ щодо законодавчих новацій зазначеного законопроекту.

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

3. Про заходи  місцевої влади  м. Києві щодо впорядкування діяльності   суб’єктів господарювання в галузі телекомунікацій  (діяльність КП «Київжитлоспецексплуатація», тарифи на розміщення телекоммереж).

Слухали:

Ходіс Т. про заходи  місцевої влади  м. Києві щодо впорядкування діяльності   суб’єктів господарювання в галузі телекомунікацій, зокрема щодо діяльності КП «Київжитлоспецексплуатація»,  пропонованих тарифів на розміщення телекоммереж.

Вирішили:

1.             Рекомендувати компаніям - членам ІнАУ, які мають договори із КП ЖЕКами в м. Києві на розміщення телекомунікаційного обладнання, при отриманні пропозиції на дострокове розірвання чинних договорів, діяти в межах чинного законодавства. Зокрема, проаналізувати положення чинних договорів щодо можливості та підстав їх дострокового розірвання (в т.ч. в односторонньому порядку).

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

 

Голова Юридичного Комітету                                   Олеся Гудзь

 

 

Секретар                                                                         Вікторія Кравченко