Протокол Засідання Юридичного Комітету від 05.11.2003

Присутні Члени Юридичного Комітету:
Петухов І.
Галдецкая Н.
Довгопола Н.
Мішуренко А.
Лі О.
Щербатюк М.
Олексіюк О.
Шкарлатљ М.
 

Запрошені:
Яворський В. - Харківська правозахисна група

Секретар:
Щербатюк М.В.


Порядок денний:

  1.  Розгляд і затвердження остаточного варіанта законопроекту “Про законне перехоплення телекомунікацій”.
  2.  Юридичний аналіз Угоди про передачу адміністративних повноважень адміністраторамиљ доменної зони .Zp.UA до ПП “Координатор”.
  3.  Аналіз проекту змін до Статуту UA-IX і до Статуту ІнАУ.
  4.  Різне.

1. Заслухали:
М.Шкарлат про підготовку до громадських слухань пољ законопроектуљ “Про моніторингљ телекомунікацій”. В процесі обговорення винесена пропозиція про створення робочої групи з спеціалістів компаній і організацій, для винесення такої редакції законопроекту, яка представляла б їх єдину консолідовану позицію. А також про створення закритого Форумуљ для обговорення законопроекту усіма зацікавленими сторонами.


М.Щербатюкаљ про затвердженняљ Юридичним комітетом законопроекта “Про законне перехоплення телекомунікацій”.


І.Петухова із Членів Юридичного комітету відноснољ необхідності обговоренняљ законопроекта у робочій групі. Також була озвучена пропозиція про зміну назви законопроекта необхідної у ціляхљ узгодження термінологіїљ законопроекту.


Постановили:
1)до 11.11.2003 створити робочу групу з спеціалістів компаній і організацій для аналізу існуючих змін законопроекта і для підготовки його для громадських слухань;
2) взяти участь у закритому Форумі для обговорення проблематичних моментів законопроекта зі всіма зацікавленими сторонами;
3) внести зміни до відкритого листа у Верховну Раду у зв’язку з створенням робочої групи. Текст змін має бути розробленний і поданий в розсилку Юридичного комітету до 06.11.2003.
4) змінити назву законопроекту, як таку що не повністю відповідає термінології і направленості цього документу. Назву законопроекту затвердити в розсилціљ у термін до 11.11.2003.

Голосування: “за” – одноголосно.

2. Заслухали: М. Щербатюка і Членів Юридичного Комітету по питанню законності Угоди про передачу адміністративних повноважень адміністраторамиљ доменної зони .Zp.UA до ПП “Координатор”.

Постановили: звернутися до ООО “Хостмастер” з пропозицієюљ розтлумачити процедуру передачі адміністративних повноважень діючим адміністратором публічного домену другого рівня третьою особою.

Голосували: “за” – одноголосно.

3.Заслухали: І.Петухова і Членів Юридичного Комітету по питанню внесення змін до Статуту UA-IX.

Постановили: рекомендувати Правлінню внести наступні нормиљ дољ Статуту UA-IX, які регламентують процедуру підключення у наступних напрямках:
1) створити технічну групу з числа технічних спеціалістів компаній-учасників UA-IX для проведенняљ обов’язкової попередьної експертизи на відповідність технічним вимогам UA-IX;
2) встановити, що кількість голосів “за” прийняття Претендента до Учасників UA-IX має складати 3/4 від загальної кількості Учасників UA-IX і відмінити норму, якаљ встановлює 25% голосів “проти” для відмови у підключенні до UA-IX;
3) визначити і прописати 6-місячний строк після проведення голосування протягом якого Претендент має підключитися до UA-IX.

Голосували: “за” – одноголосно.


Голова Юридичного Комітету І.М.Петухов
Секретарљ засідання М.В. Щербатюк