Протокол засідання Юридичного комітету від 04.10.2016

ПРОТОКОЛ засідання

Юридичного Комітету Інтернет Асоціації України

 

04.10.2016 р.                                                                                                              м. Київ

На засіданні Комітету присутні Члени

Юридичного комітету (2)

 

Засідання Комітету не правомочне

(пункт 4.5 Положення про

Юридичний Комітет ІнАУ).

 

УЧАСНИКИ:

1.     Береговий Денис – Голова Комітету, Член Правління ІнАУ

2.      Дудник Світлана – юрист ІнАУ

3.      Мамуня Олександр – адвокат, ЮФ AEQUO

4.     Федько Вадим, ТОВ «ЛанетТелеком»

ПИТАННЯ, ЯКІ ОБГОВОРЕНО:

            1. За результатом обговорення законопроекту «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (№ 3081-Д) вирішено запропонувати Членам Юридичного Комітету (ЮК) ІнАУ підготувати довідковий матеріал щодо законопроекту, де висвітлити, які новації готує закон з точки зору обробки запитів на блокування доступу до веб-сторінок, а саме - сферу його поширення, яка інформація підлягатиме блокуванню, як вести себе суб’єктам господарювання, щоб уникнути відповідальності за порушення положень закону, і навпаки, як ефективно використовувати закон для захисту прав інтелектуальної власності. На підставі такої довідкової інформації можливе виготовлення інфографіки чи іншого подібного матеріалу, який пропонується розіслати членам ІнАУ для практичного застосування, а також може бути поширений ІнАУ, на власний розсуд серед інших бізнес-асоціацій (наприклад, ТЕЛАС, УСПП, тощо) та в соціальних мережах. Розпочинати роботу доцільно вже зараз, до підписання Закону Президентом України.

 

Для цього, до 13.10.2016:

 

а) Членам ЮК ІнАУ необхідно підготувати довідкову інформацію у довільній формі щодо механізму блокування контенту власниками сайтів та провайдерами послуг хостингу, вимог до змісту і оформлення запитів на таке блокування та інших особливостей закону в частині блокування контенту;

б) Доручити С. Дудник підготувати інформацію щодо структури Членів ІнАУ (зокрема, кількість постачальників послуг хостингу, інших суб’єктів господарювання, що працюють з медіа-контентом і можуть бути зацікавлені у використанні можливостей блокування контенту, що надаються законопроектом № 3081-Д);

в) Членам ЮК ІнАУ, Д. Береговому надати пропозиції щодо можливих підрядчиків, бюджету підготовки інфографіки чи подібних матеріалів, пропозиції до змісту інформації, яку необхідно висвітлити.

 

Після узагальнення цієї інформації, поставити перед Правлінням ІнАУ не пізніше їх наступного засідання (жовтень 2016 року) питання виділення коштів для підготовки інфографіки/інших матеріалів щодо проекту Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

2. За результатом обговорення проекту Закону України «Про електронні комунікації» (№ 3549-1), вирішили запропонувати Членам ЮК ІнАУ до 19.10.2016 в електронному режимі надати до ІнАУ зауваження та пропозиції до цього законопроекту для їх узагальнення.

 

3. З питання можливості проведення заходів за участі з іншими провідними правничими об’єднаннями, асоціаціями, пропонується Членам ЮК ІнАУ до 19.10.2016 надати до ІнАУ пропозиції щодо можливої тематики чи формату проведення такої роботи. На сьогодні, в контакті Комітет з питань телекомунікації, інформаційних технологій та Інтернету Асоціації правників України, які готові проводити спільні заходи з ЮК ІнАУ. Ще потребує уточнення та обговорення питання можливості співпраці у певних напрямках з іншими провідними правничими об’єднаннями.

Пропозиції надати до ІнАУ до 19.10.2016.

 

4. Запропонувати Членам ЮК ІнАУ ініціювати розроблення процедури та правил розгляду спорів в домені .UA (неслужбова процедура). Крім цього, у разі необхідності, сформувати орган, який буде займатись цим питанням, визначити коло осіб, які можуть бути залучені до такої роботи, інших спеціалістів зі сторони задля спільної роботи на платформі ІнАУ, зокрема, значимих реєстраторів доменних імен, інших спеціалістів у даній сфері.

 

Членам ЮК ІнАУ пропозиції пропонується надати у термін до 21.10.2016.

 

Питання роботи в даному напрямку включити до порядку денного наступного засідання Юридичного Комітету.

 

5. Запропонувати Правлінню ІнАУ затвердити такий персональний склад Членів ЮК ІнАУ:

Члени ЮК ІнАУ:

1.    Береговий Денис – Голова Комітету, член Правління ІнАУ;

2.    Дудник Світлана – юрист ІнАУ;

3.    Дяченко Валерія – АО «Юскутум»;

4.    Зьома В’ячеслав – адвокат, експерт;

5.    Мамуня Олександр - партнер ЮФ «Aequo»;

6.    Поп-Стасів Василь – старший юрист ЮФ «Батуринець і Партнери»;

7.    Подоляк Владислав – радник АО «ЮФ «Василь Кісіль і Партнери»;

8.    Федько Вадим – юрист ТОВ «ЛанетТелеком».

 

Експерти ЮК ІнАУ:

1.      Белякова Ольга – Старший юрист Компанії «CMSCameronMcKennaLLC»;

2.      Давиденко Наталія – ТОВ «лайфселл»;

3.      Кирик Анна – юрист практики «Інтелектуальна власність» АО «ЮФ «Василь Кісіль і Партнери»;

4.      Поліщук Юлія – юрист ТОВ «ЛанетТелеком»;

5.      Ходіс Тетяна – юрисконсульт ПАТ «Індастріал Медіа Нетворк» (IPNET).

 

6.      Наступне засідання ЮК ІнАУ провести у другій половині листопада 2016 року.