Протокол засідання Правління Інтернет Асоціації України №10 від 30.07.2015

ІНТЕРНЕТ АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНИ

Протокол засідання Правління ІнАУ № 10 від 30.07.2015 р.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

 

ПРИСУТНІ:

Головуючий:   

О.Федієнко

Члени Правління:      

Д.Веренич

О.Гусєв

К.Жакун

М.Коміссарук

А.Нагорнюк

Т.Попова (за допомогою засобів конференц-зв’язку при розгляді питань 1- 3)

В.Середа

Секретар Правління:

В.Куковський

Запрошені:

Б.Борисов

В.Дяченко (при розгляді питань 5, 7)

В.Зубок (при розгляді питання 2)

 

На засіданні Правління ІнАУ присутні члени Правління (8 осіб при розгляді питань 1-3, 7 осіб при розгляді питань 4-9) від загального складу 10 осіб. Засідання Правління вважається правомочним розглядати всі питання порядку денного.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Щодо надання послуг UA-IX з розміщення клієнтського обладнання на технічних майданчиках в режимі суборенди та взаємодії з датацентрами.

2. Щодо модернізації сайту UA-IX.

3. Затвердження рішень Бюджетного комітету ІнАУ.

4. Затвердження рішень Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій.

5. Щодо пропозицій до наради НКРЗІ по обговоренню існуючих проблем, що склалися на ринку послуг широкосмугового доступу до мережі Інтернет, та шляхів їх вирішення.

6. Щодо пропозицій до плану роботи Комітету з питань промисловості, природних монополій та невиробничої сфери Громадської ради при Антимонопольному комітеті України.

7. Щодо реєстрації змін до Статуту UA-IX.

8. Щодо підтримки Спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

9. Питання проведення Всеукраїнської конференції «Telecom Ukraine 2015».

 

 

РІШЕННЯ

1. Щодо надання послуг UA-IX з розміщення клієнтського обладнання на технічних майданчиках в режимі суборенди та взаємодії з датацентрами

Слухали: Б.Борисова.

Ухвалили:

Надати датацентрам інформацію про намір розміщення виносів мережі UA-IX для підключення кінцевих клієнтів на базі датацентрів. Обрати датацентри на тендерный основі. Наступним етапом за підсумками пілотного проекту сформувати базову пропозицію для датацентрів. Доручити Директору ДП «УкрМОТ» розглянути пропозицію щодо використання обладнання, яке буде надано компанією «Укрнет» та іншими компаніями на умовно-безкоштовній основі і у разі технічної можливості залучити це обладнання до пілотного проекту.

Голосували: 

«за»: 7 (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, В.Середа, О.Федієнко)

«утримався»: 1 (Т.Попова).

Рішення прийнято.

 

2. Щодо модернізації сайту UA-IX

Слухали: Б.Борисова.

Ухвалили:

2.1. Обрати у якості розробника сайту UA-IX ТОВ «Інформаційний центр «Електронні вісті». 2.2 Доручити директору ДП «УкрМОТ» укласти договір з виконавцем щодо модернізації сайту UA-IX.

Голосували: 

«за»: одноголосно (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, Т.Попова, В.Середа, О.Федієнко).

 

3. Затвердження рішень Бюджетного комітету ІнАУ

Слухали: В.Куковського

Ухвалили:

3.1. Затвердити звіт про виконання бюджету ІнАУ за другий квартал 2015року

3.2. Прийняти пропозицію компаній «Датагруп» та «Укрнет» покрити витрати на проведення XX позачергового З'їзду ІнАУ у вигляді цільових  внесків у сумі 5 575,48 грн.

Голосували: 

«за»: одноголосно (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, Т.Попова, В.Середа, О.Федієнко).

 

4. Затвердження рішень Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

Слухали: А.Нагорнюка

Ухвалили:

4.1. Взяти за основу тези щодо усунення недоговірних відносин між операторами, провайдерами телекомунікацій і СВП «Київські електричні мережі».

4.2. Доручити Голові Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій і Адміністрації ІнАУ підготувати проект Протоколу про наміри між ІнАУ і СВП «Київські електричні мережі» на основі зазначених тез.

Голосували: 

«за»: одноголосно (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, В.Середа, О.Федієнко)

 

5. Щодо пропозицій до наради НКРЗІ по обговоренню існуючих проблем, що склалися на ринку послуг широкосмугового доступу до мережі Інтернет, та шляхів їх вирішення

Слухали: О.Гусєва

Ухвалили:

5.1. Доручити В.Гусєву та Адміністрації ІнАУ підготувати листа в ДССЗЗІ з посиланням на раніше направлений лист від 05.01.2015 щодо показників якості послуг із доступу до Інтернету, з інформацією щодо спільного листа в НКРЗИ від 29.07.2015 щодо питання впровадження Європейських стандартів якості в Україні, наполяганням на скасуванні скасування діючих НПА щодо якості і пропозицією прискорити роботу робочої групи з підготовки узгодженої позиції щодо зменшення кількості показників.

5.2. Взяти до відома інформацію О.Гусєва щодо державного нагляду. Запропонувати О.Гусєву та А.Нагорнюку продовжити напрацювання пропозицій щодо державного нагляду з урахуванням очікуваного підписання Президентом України проекту Закону «Про Національну поліцію» та оголошеного Прем'єр-міністром реформування ДФСУ.

5.3. Взяти до відома інформацію О.Гусєва щодо протидії нелегальній діяльності на ринку телекомунікацій та до 31.07.2015 доопрацювати пропозиції стосовно механізму протидії нелегальній діяльності на ринку телекомунікацій.

Голосували: 

«за»: одноголосно (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, В.Середа, О.Федієнко).

 

6. Щодо пропозицій до плану роботи Комітету з питань промисловості, природних монополій та невиробничої сфери Громадської ради при Антимонопольному комітеті України.

Слухали: О.Гусєва, В.Куковського

Ухвалили:

6.1. Запропонувати включити до плану роботи Комітету з питань промисловості, природних монополій та невиробничої сфери Громадської ради при АМКУ питання щодо забезпечення умов економічної конкуренції на ринку послуг інтернет-доступу у м.Харкові та питання  щодо використання об’єктів енергетичної інфраструктури для розміщення телекомунікаційних мереж.

6.2. Довести до членів ІнАУ інформацію щодо можливості розгляду актуальних питань забезпечення умов економічної конкуренції на ринку ІКТ в рамках діяльності Комітету з питань промисловості, природних монополій та невиробничої сфери Громадської ради при Антимонопольному комітеті України.

Голосували: 

«за»: одноголосно (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, В.Середа, О.Федієнко).

 

7. Щодо реєстрації змін до Статуту UA-IX

Слухали: В.Дяченко

Ухвалили:

Скасувати протокольне рішення Правління від 27.11.2014 в частині внесення змін до Статуту ДП «Українська мережа обміну трафіком» (п. 5.1 Протоколу засідання Правління ІнАУ № 13 від 27.11.2014).

Голосували: 

«за»: 6 (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, О.Федієнко).

«утримався»: 1 (В.Середа).

Рішення прийнято.

 

8. Щодо підтримки Спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні»

Слухали: В.Куковського

Ухвалили:

Направити листа Директору Департаменту координації міжнародних програм Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з проханням провести перереєстрацію проекту у зв’язку з продовженням терміну його реалізації до кінця 2016 року.

Голосували: 

«за»: 6 (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, А.Нагорнюк, В.Середа, О.Федієнко).

«утримався»: 1 (М.Коміссарук).

Рішення прийнято.

 

9. Питання проведення Всеукраїнської конференції «Telecom Ukraine 2015»

Слухали: Б.Борисова.

Ухвалили:

9.1. До 31.07.2015 доопрацювати договір про надання послуг конференц-сервісу щодо оплати за фактичну кількість учасників із строками платежів.

9.2. Доручити Директору ДП «УкрМОТ» укласти договір оферти про надання інформаційно-консультаційних послуг в рамках проведення Всеукраїнської конференції "Telecom Ukraine 2015" з Дочірнім підприємством з 100% іноземними інвестиціями «Ерікссон».

Голосували: 

«за»: одноголосно (О.Гусєв, Д.Веренич, К.Жакун, М.Коміссарук, А.Нагорнюк, В.Середа, О.Федієнко).

 

 

 

 

Головуючий на засіданні

Голова Правління ІнАУ                                                              О.Федієнко

 

 

Секретар засідання

Виконавчий директор ІнАУ                                                       В.Куковський