Протокол засідання Юридичного Комітету від 18.05.2012

Протокол

засідання Юридичного комітету

 

м. Київ                                                                                               18 травня  2012 р.

 

Присутні:

Члени Комітету:

1.      Гудзь Олеся

2.      Давиденко Наталя

3.      Ісаєва Алла

4.      Козлова Ірина

5.      Кравченко Вікторія            

6.      Мамуня Олександр

7.      Рощина Ольга

      

На засіданні Комітету присутні 7 (сім) членів, що складає більшість від загальної кількості складу. Засідання Комітету вважається правомочним розглядати всі питання порядку денного.

 

 

Порядок денний:

1.             Про Голову  Юридичного  комітету.

2.             Щодо листа - запиту до НКРЗІ про надання роз’яснень окремих положень Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 11 квітня 2012 року.

3.      Різне.

 

1. По питанню про Голову Юридичного  комітету

Слухали:

Кравченко В., яка подала пропозицію обрати Головою  Юридичного  комітету Мамуню О.

Вирішили:

1. Рекомендувати Правлінню ІнАУ призначити  Головою Юридичного комітету Мамуню Олександра.

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

2. По питанню щодо листа - запиту до НКРЗІ про надання роз’яснень окремих положень Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 11 квітня 2012 року.

Слухали:

Давиденко Н. про проект  листа - запиту до НКРЗІ щодо надання роз’яснень окремих положень Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг.

Членів Комітету  із зауваженнями  щодо окремих положень Правил.

Вирішили:

Рекомендувати Правлінню Інтернет Асоціації України направити підготовлений Комітетом лист до НКРЗІ про надання роз’яснень окремих положень Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 11 квітня 2012 року (додається).

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

 

3.             Члени Комітету обговорили інші проблемні питання чинного законодавства та проектів законодавчих та нормативних актів. 

Кравченко В. внесла пропозицію щодо необхідності звернення до НКРЗІ з приводу врегулювання питання надання в оренду каналів.

Давиденко Н. повідомила про те, що НКРЗІ готується  проект  «Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій» щодо тих видів діяльності, які не ліцензуються. Вказаний проект необхідно опрацювати та надати готувати вмотивовані зауваження.

Мамуня О. повідомив про те, що на засідання профільного комітету проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав» (№6523 від 15.06.2010 р.) не було винесено. Окремі депутати внесли ще додаткові зміни і пропозиції до зазначеного законопроекту, тому апарату комітету потрібен час для їх опрацювання і внесення. Відмітив, що існують політичні небажання винесення цього законопроекту в сесійний зал Верховної Ради України.

Ісаєва А. повідомила, що Державна служба України з питань захисту персональних даних почала перевірки суб’єктів господарювання по дотриманню вимог законодавства про захист персональних даних.

Гудзь О.  повідомила, що направить проект Статуту Інтернет Асоціації України, (який підготовлено на розгляд 15 Загальних Зборів (З’їзду) для розгляду членами Юридичного комітету і внесення необхідних зауважень.

 

 

Голова Юридичного Комітету                                    Олександр Мамуня

 

 

Секретар                                                                          Олеся Гудзь