Протокол засідання Комітету від 23.07.2015

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

23.07.2015 р.                                                                                                            м. Київ

 

Учасники засідання

1.      Грюканов Сергій, заст. директора по регіональному розвитку "УКРКОМ"

2.      Закревський Максим, В.о. головного інженера ТОВ "Космонова"

3.      Кузява Анатолій, «Воля»

4.      Куковський Володимир, Виконавчий директор ІнАУ

5.      Подопригора Катерина, Начальник відділу по роботі з договорами ОТОЕ Депатраменту технічних приєднань СВП «Київські електричні мережі»

6.      Пятніков Анатолій, «ІТ Телесеть»

7.      Сухін Дмитро, Заступник директора СВП «Київські електричні мережі» з планування та розвитку активів.

8.      Тарасенко Сергій, Начальник відділу оперативних покращень СВП «Київські електричні мережі»

9.      Білошицький Володимир, СВП «Київські електричні мережі».

 

Порядок денний засідання

Щодо взаємодії з СВП «Київські електричні мережі» у питаннях усунення недоговірних відносин та підготовки спільного протоколу.

 

Рішення

В рамках підготовки спільного Протоколу про наміри між ІнАУ і СВП «Київські електричні мережі» у питаннях усунення недоговірних відносин запропонувати до обговорення та включення до Протоколу про наміри такі тези:

·         СВП «Київські електричні мережі» видають операторам/провайдерам Рекомендації для подальшого проектування Районів електричних мереж (РЕМ), а не Технічні умови (ТУ). Ці Рекомендації мають передбачати проектні вимоги щодо конструкцій ВОЛ та їх складових, щодо розміщення ВОЛ на об’єктах енергетики та одинакові умови виконання технічної документації

·         Оператори/провайдери маркують свої кабелі біркою (шильдиком) на кожній опорі, з зазначенням назви Оператора/провайдера і своєї контактної інформації

·         Кількість оптичних муфт (fiber optic splice closure) на опору обмежується: 1 муфта на 1 опору

·         Кількість оптичних кабелів у сумісній підвісці, які розміщуються без розрахунку механічної міцності, обмежується (при кількості кабелів у підвісці більше 3 має виконуватися розрахунок механічної міцності (з урахуванням вітрового навантаження і навантаження по ожеледі)

·         Провайдери опрацьовують заходи щодо мінімізації технологічних запасів кабелю, які не суперечать відповідним стандартам і нормативним актам і виключають розміщення кількох технологічних запасів і муфт на одній опорі

·         Максимальний діаметр технологічного запасу обмежується 70 см

·         Дотримання Сторонами вимог нормативних документів: Правил користування електричною енергією, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правила улаштування електроустановок, Правила охорони електричних мереж.

 

·         Вартість сумісного підвісу встановлюється відповідно до кількості опор з розрахунку 8,8 грн/міс за опору на рік (обґрунтування збільшення вартості підвісу та розрахунок вартості обслуговування 1 опори ПЛ напругою 380 В із сумісно підвішеними волоконно-оптичними лініями зв'язку, надане СВП "Київські електричні мережі"  ПАТ "Київенерго" – див. Додаток 1 та Додаток 2).

·         Збільшення вартості сумісного підвісу протягом 1 року не допускається

·         Для усунення недоговірних відносин встановлюється місячний термін з з дати підписання Протоколу, орієнтовно з 01.08.2015 по 31.08.2015 р. Протягом цього терміну СВП «Київські електричні мережі» встановлює мораторій на демонтаж обладнання неідентифікованих мереж. Для забезпечення публічності СВП «Київські електричні мережі» надає інформацію про результати інвентаризації ІнАУ і розміщує дану інформацію на своєму веб-сайті. ІнАУ розповсюджує інформацію про період і умови усунення недоговірних відносин серед членів ІнАУ, а також про Перелік документів, необхідних для укладання договорів на сумісне під вішення проводів волоконно-оптичних ліній зв’язку (див. Додаток 3) та про типовий Договір про компенсацію витрат з використання опор ПЛ 0,4 кВ при сумісному підвішенні волоконно-оптичних ліній зв’язку та проводів електропередачі (див. Додаток 4).

·         Сторони Протоколу про наміри здійснюють кроки щодо популяризації виконання платежів за послуги енергетичних мереж через Інтернет, зокрема щодо сплати електроенергії через особистий кабінет на сайтах інтернет-провайдерів.