Протокол засідання Комітету від 17.12.2010

Протокол засідання Комітету ІнАУ з питань електронної комерції

 

від 17.12. 2010 г.                                                                          м. Київ 

 

 

Присутні:

Ольшанський Олександр                Голова  Комітету ІнАУ з питань е-комерції

Зубок Віталій                                    Інформаційний центр ElVisti

Гришин Олексій                               "Пейлоджик"

Закревська Євгенія                          «Мереживо Групп»

Тітов  Олексій                                      WebMoney

Бондарчук Марина                          Заступник Виконавчого директора ІнАУ, секретар Комітету

 

Запрошені:

Мусик Андрій                       Департамент по боротьбі із кіберзлочинністю та торгівлі людьми МВС України (відділ по електронній комерції)

Тітова Анна                                               WebMoney

На засіданні Комітету присутні члени Комітету (5),

що складає більшість від загальної кількості членів Комітету (7).

Засідання Комітету вважається правомочним

розглядати всі питання порядку денного.

 

Порядок денний:

 

1.      Обговорення результатів засідання Робочої групи Держзв’язку з питань впровадження в Україні мобільної комерції та аналіз проектів документів.

2.      Аналіз законодавчих ініціатив:  законопроекту «Про електронну комерцію» (Ю. Полунєєва); зміни до документу «Ліцензійні умови здійснення переказу коштів небанківськими фінансовими установами», «Концепції розвитку електронного урядування в Україні» (Кабмін ухвалив 13 грудня 2010 р.) та інші.

3.      Розробка проекту плану роботи Комітету ІнАУ з питань електронної комерції на 2011 рік.

4.      Різне.

Хід розгляду питань порядку денного:

 

1.      Обговорення результатів засідання Робочої групи Держзв’язку з питань впровадження в Україні мобільної комерції та аналіз запропонованих документів.

 

Заслухали: О. Тітова, О. Гришина - членів Комітету ІнАУ, В. Ржечицького, директора з розвитку «Української мережі обміну трафіком».

 

Вирішили:

 

1.1.           Відслідковувати подальші зміни в законодавчій площині у сфері електронної комерції та електронних платежів.

1.2.           Доручити адміністрації ІнАУ знайти остаточний проект розпорядження Кабміну «Про внесення змін до Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг» й винести його на розгляд в електронну розсилку Комітету ІнАУ.

 

Голосували: «ЗА» - одноголосно.

 

2.      Аналіз законодавчих ініціатив: проект Закону «Про електронну комерцію» (Ю. Полунєєва); зміни до документу «Ліцензійні умови здійснення переказу коштів небанківськими фінансовими установами», «Концепції розвитку електронного урядування в Україні» (Кабмін ухвалив 13 грудня 2010 р.) та інші.

Заслухали: О. Ольшанського, Голову Комітету ІнАУ.

 

Вирішили:

 

1.1.           ІнАУ виступити  ініціатором - розробником документів, що регламентують діяльність в Україні електронної комерції та електронних платежів.

1.2.           Відслідковувати законотворчі ініціативи й оперативно реагувати на відповідні документи. Активізувати обмін та обговорення нових законодавчих ініціатив в електронній розсилці Комітету ІнАУ.

 

Голосували: «ЗА» - одноголосно.

 

3.     Розробка проекту плану роботи Комітету ІнАУ з питань електронної комерції на 2011 рік.

 

Заслухали: О. Ольшанського, О. Тітова, В. Зубка.

 

Вирішили:

 

3.1.            У рамках роботи Комітету ІнАУ розробити проект Концепції розвитку електронної комерції в Україні, який складатиметься із 3-х основних розділів: щодо електронної комерції; електронних платежів; електронного цифрового підпису й електронного документообігу.

3.2.             Доручити розробити одну із частин Концепції – щодо електронних платежів  - О. Тітову й винести на обговорення на наступне засідання Комітету.

3.3.            Залучити до роботи в Комітет ІнАУ з питань електронної комерції представників найбільших інтернет-магазинів в Україні. Залучити їх до розробки проекту Концепції в частині, що стосується електронної комерції.

3.4.            Сформувати  список пріоритетних європейських та нших директив, які регламентують діяльність у даній сфері,  із можливістю замовлення офіційного перекладу відповідних документів.

 

Голосували: «ЗА» - одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету ІнАУ з питань електронної комерції                 О.  Ольшанський

 

 

Секретар  Комітету                                                                       М. Бондарчук